3 ting du skal pakke af jagtudstyr

04 februar 2021
Sara Mortensen

Når du skal afsted på jagt, så er der visse ting, du ikke må komme afsted uden. Det kan være svært at holde styr på alt det forskellige jagtudstyr, der skal pakkes. Derfor kan du her læse om de 3 ting, som du i hvert fald ikke må komme afsted uden. 

Jagtudstyr kan være mange forskellige ting. Det er både jagttøj, jagtknive, jagtrifler og meget mere. Det er kort fortalt alt det udstyr, som du skal bruge på din jagt. 

Når du skal købe dit jagtudstyr, så sørg for at have fokus på kvalitet og de gode materialer. Dit jagttøj vil være mere komfortabelt at have på, og gøre oplevelsen bedre, hvis det er lavet i ordentlige materialer. Sådan er det med stort set alt dit jagtudstyr – sørg for at vælge den gode kvalitet, så holder udstyret også længere. 

1. Hav altid en god jagtkniv klar i lommen

En ting, du ikke må komme afsted uden, er din jagtkniv. Når du har fået ramt på dit bytte, så skal du kunne lave rene snit i byttet. Ofte skal du også aflive dit bytte på en så smertefri måde, som overhovedet muligt. Det kan du kun, hvis du har en skarp og god jagtkniv. 

 

2. Hold hele jagten ud med en god jagtstol

På en jagt går man rigtig mange skridt, men man sidder også rigtig meget ned. Derfor skal du sørge for, at købe en god jagtstol. Der findes mange forskellige jagtstole på markedet, men sørg for at find den, som du sidder godt i. 

Det er vidt forskelligt hvad man definerer som en god stol. Derfor skal du ud og prøve en masse forskellige, så du kan finde frem til din favorit. Jo bedre en jagtstol du har, jo flere timer kan du holde til at sidde stille på din jagt. 

3. Sørg for at få fat i en god kikkert til din jagt

En sidste ting, som du måske har glemt på listen, er en god kikkert. Du kan købe kikkerter beregnet til nat og dag. Find en kikkert, hvor du kan spotte byttet på lang afstand mellem alle buske og træer. 

En god kikkert kan være afgørende for, om du får ramt på dit bytte. Hvis ikke du kan se længere end øjet rækker i sig selv, så kan det være rigtig svært at få øje på noget som helst. Jagtudstyr skal gøre jagten sjovere og bedre. Derfor er det også noget, som mange jægere prioriterer højt, da de udmærket er klar over, at oplevelsen bliver bedre med godt jagtudstyr.