Der er næppe mange kager, der findes i så mange forskellige variationer som banankage. Med og uden chokolade, sunde og mere usunde udgaver, lave, høje, med marcipan, med chokoladeovertræk, med havregryn og med nødder.

Én ting har de mange opskrifter til fælles: Bananer, naturligvis. Bananerne giver sødme og god konsistens.

Sødmen fra bananerne kommer især frem i kagen, hvis bananerne er godt modne. Jo mere modne dine bananer er, jo sødere er de også. Derfor er det oplagt at bruge sine overmodne bananer med brune pletter til at bage en lækker, svampet og sød kage. 

Her har du en opskrift på en banankage med chokoladestykker: https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/27734/banankage-med-chokoladestykker

Hvad kan man ellers bruge sine overmodne bananer til?

I det hele taget er det synd at smide bananer ud, blot fordi de har fået lidt brune pletter og er blevet for modne til, at man gider spise dem, som de er. 

Der er masser af lækre sager, man kan fremtrylle af dem:

  • Hjemmelavede bananispinde
    Skræl bananerne og skær dem over i halve. Stik forsigtigt pinde i dem og dyp dem eventuelt i smeltet chokolade og kokos, krymmel, hakkede nødder eller hvad du lige har ved hånden. Put bananisene i fryseren.

  • Frosne frugtterninger
    Skræl bananerne og skær dem i små stykker. Put bananstykkerne i fryseren. De frosne bananstykker kan bruges næste gang, du vil lave en smoothie.

  • Bananpandekager
    Mos bananerne og put dem i din pandekagedej. Husk at bananerne er søde, så du kan roligt putte mindre sukker i din pandekagedej, end du plejer.
  • Bagte bananer
    Bagte bananer er lækre til dessert sammen med et stykke is eller kage. Skær dem i tynde skiver på langs og drys dem med rørsukker eller vaniljesukker. Bag dem kort tid ved høj varme.
  • Bananbrød med valnødder
    Bag et saftigt og svampet bananbrød med valnødder. Også det bliver bedst, hvis bananerne er overmodne og fulde af sødme.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *