De mange fordele ved tandimplantater

04 februar 2021
Lykke Holzmann Søby

Når det kommer til udskiftning af tænder, der mangler eller er beskadiget, har du flere muligheder, men langt den smarteste er at få tandimplantater. Tandimplantater har fordele, som andre tandudskiftningsmuligheder, såsom proteser eller broer, bare ikke har.

Hvis du mangler en tand, bør du overveje at få et Tandimplantat i århus, fordi: 

Forhindrer knogletab

Når du mister tænder, har du også en tendens til at miste knoglemasse i din kæbe. Dit kæbeben har brug for den stimulering, det får, når dine tænder forbinder for at opretholde dens masse. Tandimplantater er den eneste mulighed for udskiftning af tænder, der også erstatter denne kæbestimulering, hvilket hjælper med at forhindre knogletab.

Matcher dine naturlige tænder

Tandimplantater findes i en bred vifte af former og størrelser. Din tandlæge vil arbejde sammen med dig om at designe implantater, der matcher farven på dine omgivende tænder og passer perfekt i hullet. Ingen undtagen dig og din tandlæge ved, hvilke tænder der er implantater.

Gendanner bidekraft

Fordi tandimplantater er forankret i din kæbe med en titaniumstolpe, der erstatter tandroden, giver de dig mulighed for at bide med mere eller mindre den samme kraft, som du kunne bruge med dine naturlige tænder. Andre muligheder for tandudskiftning gendanner ikke næsten så meget af din bidekraft, fordi de sidder oven på tandkødet og ikke er forankret på plads.

Forhindrer ændringer i dit ansigts form

Dine tænder hjælper med at understøtte din ansigtsstruktur. Når du mister tænder, mister du den støtte, som til sidst får dit ansigt til at ændre form, så du ser ældre ud. Tandimplantater yder lignende støtte til dit ansigt som dine naturlige tænder og forhindrer det i at ændre form.

Aktiverer naturlig tale

Nogle muligheder for tandudskiftning, som f.eks. Proteser, kan påvirke din evne til at udtale ord korrekt. Manglende tænder kan også ændre din tale. Fordi tandimplantater føles og fungerer ligesom naturlige tænder, giver de dig mulighed for at tale let og naturligt.

Dine implantater har altid nul huller

Kunstige tænder skal stadig passes for at forhindre, at bakterier opbygges i munden og forårsager infektioner, men det materiale, som tandimplantater er lavet af, kan ikke henfalde. Du behøver aldrig bekymre dig om at få hulrum i dine tandimplantater!