Din yderdør kan se ud af én ting, men være dækket af noget andet

11 maj 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det behøver sådan set ikke udelukkende at gøre sig gældende for en yderdør, da det også kan være en hoveddør, skurdør eller en hvilken som helst anden dør, som man har med at gøre.

Men man ser mest det her forekomme i døre, der vender udad, så vi holder os til ydredøre såsom havedøre og hoveddøre.

For man kan eventuelt ønske sig en dør, der er lavet af massivt mahogni, men det er bare ikke noget, som man har råd til, og det vil formentlig også blive for dyrt at vedligeholde den slags, og man har ikke tid til at gøre det selv, og man ønsker ikke se sin drømmedør sygne helt hen.

Men der findes heldigvis et lettere kompromis, så man mere eller mindre kan få den dør, som man ønsker sig at se på, men hvor den faktisk er lavet af noget helt andet.

Ytterdörrar

Yderdøren udgøres af ét materiale, men ser ud som noget andet

Lad os sige, at du har en yderdør, der er lavet af stål, fordi sådan en er nem at vedligeholde, den er robust, og så har du fået lovning på, at den kan holde i mange år.

Desuden er den rustfri, så den holder sin forholdsvis flotte ydre i rigtig, rigtig lang tid.

Problemet er bare, at du ikke kan slippe den drøm om en mahognidør, men din økonomiske situation har ikke ændret sig, og du kender stadigvæk dig selv nok til at vide, at det ikke kommer til at ske, at du får set på behandlingen af sådan en trædør med jævne mellemrum.

Så en god løsning er, at du dækker den med en fernis af træ, der netop kan ligne eller være mahogni, hvilket er meget billigere, end hvis hele døren skulle have været af mahogni.

Så fik du det udseende på døren, som du gerne ville have, men det indre af døren er stadig sig selv.