Er du og din partner kørt sur i jeres kærlighedsliv? Så bør I overveje at gå i parterapi.

Hvornår har man brug for parterapi?

Parterapi er for ægtepar og kærestepar som føler at parforholdet er gået i hårdknude. Med parterapi kan man som par få mulighed for at vende de problemstillinger som opstår i hverdagen sammen med en uvildig og nøgtern person. En dygtig parterapeut vil altid forholde sig neutralt og upartisk, men samtidig udvise empati og indlevelse i parforholdets diskrepanser og problematikker.

En parterapeut kigger ikke på enkelt individerne i et parforhold som sådan, men anskuer selve parforholdet som ”patienten”. Det betyder at parterapeuten danner sig et indtryk af de mekanismer som er styrende for parforholdet og den retning det har taget. Målet er at få forholdet styret ind på det rette spor igen og give de enkelte parter en øget bevidsthed om vedkommendes eget bidrag til denne proces.

Hvordan foregår parterapi?

Når I som par opsøger en parterapeut med henblik på at få løst problemer i parforholdet vil i trygt kunne tale om disse i sikker forvisning om at intet der bliver sagt i parterapeutens konsultation kommer uden for dennes fire vægge. En parterapeut er nemlig underlagt professionel tavshedspligt og vil derfor altid kunne holde på en hemmelighed – eller flere af slagsen.

Faktisk er det vigtigt at I hver især åbner op omkring jeres individuelle og indbyrdes irritationsmomenter og triggers. På den måde vil jeres parterapeut nemlig kunne bedømme dynamikken i forholdet, og dermed hurtigere kunne bestemme hvor det går galt. Og så vil I kunne få meget mere ud af at parterapi forløb.

Hvor finder jeg en dygtig parterapeut i København?

Hvis du og din partner ønsker at gå i parterapi i København kan I med fordel tage kontakt til psykoterapeut Camilla Wisøfeldt. Læs mere på camillaw.dk.

One comment

  1. Never wear a dress in Chicago: So when I was younger, my aunt was kind enough to invite me to come along with her to Chicago for my cousin’s paintball tournament. I had never been to Chicago before, so naturally I had to go see the big city. Just like any other girl, I wanted to get all dolled up before walking around in front of people. I wore an extremely soft red dress that I was in love with, and some wedges. One thing that Chicago has plenty of is vents, and I ignored them because the ones in my city are never on. This was a mistake, because I just so happened to walk over one that was on. Only to be met with steam hot enough to burn leg hair off, and my dress being blown up to my neck around hundreds of other people.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *