Fordel tiden mellem hus og have

09 december 2021
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Du kender det sikkert fra sommeren, at man ikke kan vente med at komme hjem, for så kan man komme ud i haven til en læskende drik, og man kan grille sammen med familien, stort set indtil det bliver mørkt.

Og hvis det er en af de varme somre, så kan man være ude det meste af natten, til de lyse nætter giver slip – og man måske har sovet ude.

Omvendt kan mange af os ikke fordrage, at vi skal bevæge os ud på arbejde, når det er en isvinter med lave temperaturer, der er langt under minus; når vi kommer hjem her, er det bare ind under tæpper og varme sig ved kaminen eller tilsvarende.

Det giver da også lidt god mening, for man har ikke så meget brug for en Makita hækkeklipper om vinteren, hvor det hele er sneet til, og bladene for længst er faldet af træerne.

image

Brug også tid i haven, når man ellers vil være i huset

Men samtidig oplever mange af os også, at når sneen så forsvinder, og vejret melder sin omstilling til forår, at haven ligner ét stort rod, som der hverken er hoved eller hale i.

Man kan faktisk gøre sig selv den tjeneste, at man lige skovler lidt sne i haven om vinteren, at man fjerne unødvendige ting, og man dækker det til, man ikke kan få ind.

På samme måde om sommeren husker man at gøre rent indenfor, selvom man måske har en lille hytte i haven, som man kan sove i, og man derfor kun bevæger sig indenfor, når man skal hente noget.

Man kan ende med at ophobe en masse arbejde og udskyde projekter, fordi man ikke bruger bare lidt minimal tid på det, selvom der ikke er sæson for det, og så kan det virke uoverskueligt at give sig i kast med, når vejret vender.