Gode råd til dig, som skal stå for en begravelse

20 september 2021
Steffen Hansen

 

Det er aldrig sjovt at skulle sige farvel til en man har kær. Der er mange overvejelser, som man måske ikke lige kan overskue. Vi vil i dette indlæg hjælpe dig på vej med gode råd til, hvordan du bedst muligt håndterer en begravelse og dens mange forberedelser. 

 

Før begravelsen

Det er rart at have styr på alle detaljerne, så processen bliver så nem som muligt. Der er ting, som kræver nogle overvejelser. Hvilken kiste skal det være, hvilken blomsterbutik skal man benytte sig af, hvad tid skal kirken bookes til, og hvor man skal holde gravøl efterfølgende. Der er hjælp at finde til alle disse overvejelser. F.eks. hos http://auning-begravelsesforretning.dk/ kan du booke en bedemand, der står klar til at varetage disse opgaver. Med professionel hjælp, gør bedemændene processen så nem som muligt, så du og dine pårørende kan så lov til at sørge i den svære tid.

 

Under begravelsen

Når dagen er kommet, hvor begravelsen skal finde sted, så kan vi anbefale, at du tager det stille og roligt Det er naturlig lettere sagt end gjort. Du skal fokusere på at få sagt ordentligt farvel til din kære. Det er vigtigt, at du giver dig selv en indre ro og ikke stresser over dagens forløb. Der er ingen, der forventer noget af dig, men derimod vil de gerne være der for at støtte dig og dine. 

 

Efter begravelsen

Det er forskelligt, hvad man foretrækker at lave efter en begravelse. Nogle vil helst gerne trække sig og være alene til at bearbejde dagen og sorgen generelt. Andre vil gerne være sammen med nogle, så tankerne måske kan afledes. Det er også dejligt at sidde og dele minder om den afdøde i fællesskab med sine gæster. Det kan også være, at den afdøde har fortalt, hvad han/hun ønsker i skal gøre. Hvis den afdøde var en festlig person, så ville de måske have ønsket en festlig dag, uden alt for mange tårer og triste stunder.