Kom ud af medicin afhængigheden på et misbrugscenter

24 februar 2019
Astrid Pedersen
Kom ud af medicin afhængigheden på et misbrugscenter

I Danmark og resten af den vestlige verden er misbrug af receptpligtig medicin så småt ved at overhale alkoholisme som den mest udbredte form for afhængigheds betinget misbrug. En afhængighed af receptpligtig medicin opstår som oftest, når medicinen har været udskrevet til midlertidig brug, for eksempel i forbindelse med tandlæge behandling eller operation. Lige for tiden er de såkaldte opioider (syntetiske præparater, som opfører sig som morfin) i sundhedsmyndighedernes søgelys, idet de har vist sig at være mindst lige så afhængigheds skabende som den ægte vare.

Mange opioid produkter har nemlig samtidig en anti depressiv virkning, og kan dermed foranledige rekreativ brug. Når først man er blevet afhængig af en opioid, er det faktisk ofte nødvendigt med professionel hjælp for at komme ud af misbruget. Afhængigheden viser sig derved, at den misbrugsramte mister evnen til at fungere i hverdagen uden medicinen. Samtidig vil vedkommendes tolerance tærskel rykke sig, således at der kræves mere og mere medicin for at opretholde et funktions niveau svarende til hverdagen. Samtidig vil et fravær af stoffet føre til abstinenser, som svarer til de symptomer, en heroin afhængig oplever under en ”kold tyrker”. Hvis man således skal afvænnes fra receptpligtig medicin på forsvarlig vis, skal dette foregå i trygge og professionelle rammer.

Få hjælp til misbrugsbehandling hos Behandlingscenter Stien

Hvis du eller en af dine nærmeste er kommet ud i et forbrug af receptpligtig medicin, som har taget overhånd, kan Behandlingscenter Stien tilbyde behandlingsforløb med det formål at slippe ud af afhængigheden og komme tilbage på rette kurs. Hos Behandlingscenter Stien tilbydes behandlingsforløb af typisk 5 ugers varighed, i løbet af hvilke den misbrugsramte modtager intensiv terapi, såvel individuel som i grupper. Behandlingen baserer sig på Minnesota kuren, og har særdeles gode succes rater. Du kan læse meget mere om Behandlingscenter Stiens misbrugsbehandling og behandlingsforløb på behandlingscenter-stien.dk