Lad ikke som om, at du ikke har lånt penge

07 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Det gør måske ikke så meget, at man ikke kan huske, om man tog det sidste æble eller ej, for man kan altid erstatte det.

Nogle gange spytter man så også en lille løgn ud i den forbindelse, hvis man ved, at man tog det sidste æble, men man gider bare ikke få skældud for at have taget det sidste æble uden at sige det.

Man kan hurtigt få købt et nyt eller flere, og så er der ikke problemer mere.

Hvis man så kronisk lyver tit om den slags, så skal man måske til at ændre adfærd, men det er et helt andet problem, som vi ikke vil berøre her.

Men når det handler om penge, specielt store beløb, så skal man ikke være sådan et dårligt menneske og “glemme”, at man har lånt dem.

Man får et dårligt omdømme hos ens nærmeste familie og venner, hvis det er dem, man har lånt fra. Men hvis det er en bank eller lignende, man har lånt penge fra, kan det virkelig blive et problem.

Læg hovedet på blokken, og indrøm lånet

Man kan til nøds sige, at det er også at lyve for ens børn, at man har lånt penge i banken, da de ikke vil kunne forstå omfanget og måske sprede løgne i skolen, som breder sig til ens omgangskreds.

Men hvis man så for eksempel lyver for ens bank om, at man har lånt penge, så får man problemer, for det står sort på hvidt, at man har lånt pengene, så man kan ikke slippe for at skulle betale dem tilbage.

Måske lyver man her, fordi man gerne vil vinde tid med at betale en gæld, som man har oparbejdet, men det er som at pisse i bukserne for at holde varmen: det gør ikke noget godt i længden og skaber bare flere problemer.

Se derfor at finde en løsning med at betale de penge retur.

Skal du dog låne penge så få mere info omkring et lån her.