Overveje helst lige, hvad du stikker din gasflaske sammen med

26 juli 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvis du nogensinde har set gasflasker til erhverv blive brugt, så har du måske noteret dig, at de står isoleret for sig.

Nogle gange er de måske ligefrem delt op i sektioner ikke bare efter, hvad de skal bruges til, men også størrelser og ydeevne, så man ikke har for mange glasflasker samlet ét sted.

Sådan er det også med glasflasker til erhverv, når man skal købe dem som privatperson eller ned at have byttet en flaske eller flere ud:

De er fordelt for sig fra resten af sortimentet i butikken, også selv hvis butikken er en, der udelukkende handler med glasflasker.
I andre butikker sørger man ofte for, at de glasflasker står udenfor, så de ikke er tæt på eventuel åben ild eller andre episoder, der kan opstå indenfor.

Dette kunne for eksempel være, hvis en gasflaske var blevet utæt, så den fylder lokalet med gas, og ingen bemærker det; så er det først farligt, hvis der opstår en gnist.

Så er de gasflasker derimod fordelt udenfor, hvor de er bag et hegn, så de er godt isolerede, og så tyveknægte ikke kan komme derinde og stjæle dem.

Sådan skal du også tænke, når du har taget gasflaskerne med hjem, om du så bruger dem til grillen, campingvognen eller noget andet:

Når de ikke er i brug, så skal man ikke bare stille dem sammen med de andre genstande i hjemmet sammen med, hvor folk bor.

Dette gælder også, om man så er sikker på, at flaskerne er tomme. Det kan stadig gå galt.

Har man dem så ligefrem placerede tæt på brandfarlige artefakter, så er der endnu større risiko for, at der kan ske en katastrofe, hvis noget skulle komme til at antænde en utæt gasflaske eller bare en, der ikke er lukket godt nok.

Det handler om at passe på sig selv og andre.