Professionel gulvafhøvling i Harlev – når trægulvet skal være flot igen

30 april 2019
Astrid Pedersen
Professionel gulvafhøvling i Harlev - når trægulvet skal være flot igen

Har du været så heldig at få fingrene i et hus eller i en lejlighed med et originalt og intakt trægulv, bør du gøre dit allerbedste for at værne om dette. Mange mennesker vælger at få udskiftet et ellers lækkert og massivt trægulv, blot fordi det har fået nogle skrammer og skævheder med årene.

Det pynter da heller ikke ligefrem på et trægulv, hvis det har været udsat for vand eller fugtskade, har fået dybe revner og skrammer, eller er skæmmet af lim rester fra andre gulvbelægninger (for eksempel linoleum). Men dette betyder ikke nødvendigvis, at gulvet på ingen måde står til at redde. Det kan sikkert sagtens blive rigtig flot igen – enten ved en gulvafslibning eller en ved en gulvafhøvling.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvad er bedst for mit gulv?

Om du skal vælge en skånsom gulvafslibning eller den mere invasive gulvafhøvling, kommer helt og holdent an på dit gulvs type, tykkelse og tilstand samt skadernes omfang. Er der blot tale om slidskader, opstået ved daglig brug, kan du sagtens nøjes med en gulvafslibning. Denne type skønhedspletter stikker nemlig sjældent dybere end en til to millimeter, og kan dermed fjernes ved en gulvafslibning.

Dybere ridser og skrammer samt niveauforskelle og buler i træværket kræver for det meste en gulvafslibning, hvis overfladen skal blive helt pæn og ensartet igen. Du bør rådføre dig med en professionel gulvmand – han vil, alt andet lige, have de bedste forudsætninger for at vurdere hvorvidt dit gulv er bedst tjent med en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Find din professionelle gulvmand online hos gkservice.dk

Når du skal finde en håndværker, som kan forestå vurdering og behandling af dit trægulv, er det en god idé at finde én, som opererer i dit lokalområde. På gkservice.dk kan du få et fordelagtigt – og helt gratis – tilbud på en gulvafhøvling eller gulvafslibning.