Tag dit autoværksted med på råd

06 oktober 2020
Lotte Hindsberg

Alt afhængig af hvad det er for en brugt bil man har i tankerne kan det ende med at blive en dyr beslutning. Er det en bil til 10.000 kr. ved de fleste godt at det ikke er en fejlfri bil eller den holder i mange år. Omvendt kan man forvente væsentlig mere, hvis der er et ekstra nul på. Altså 100.000 kr.

Derfor kan det være en god ide at få et værksted eller en mekaniker til at gennemgå bilen inden køb. Finder mekanikeren fejl som ikke er oplyst, skal de enten udbedres på sælgers regning eller der skal gives afslag i prisen. Du kan få et autoværksted i Aalborg til at gennemgå bilen, inden du køber den. Husk at få indskrevet et forbehold i købsaftalen, såfremt at du ikke har mulighed for at få værkstedet til at gennemse den før du har købt den. Er der ikke et forbehold i aftalen, har du købt bilen som beset og kan ikke gå tilbage til sælger, hvis der findes fejl senere.

Kør en lang tur

En anden god måde at lære bilen bedre at kende inden køb, er at køre en lang tur. Det skal ikke være en tur lige rundt om hjørnet. Det vil udelukkende fortælle dig at bilen kan starte. Det er selvfølgelig værdifuld viden, men ikke nok til at lære bilen at kende. Du skal ud og køre mindst en halv time og du skal ud på motorvejen og rundt i byen. Oplever du fejl skal de selvfølgelig repareres eller der skal givet en rabat.

Er det hos en forhandler du er hos, så tag et kig på de andre biler der sælges. Hvis de andre biler ligner noget der egentlig burde være hos en skrothandler, er der en stor sandsynlighed for at det også er der din bil høre til.