Virksomhedsrådgivning er ikke carte blanche til at følge blindt

19 januar 2021
Anders Lundtang Hansen

Nogle mennesker er måske ved at starte deres første virksomhed op, så de gerne vil have lidt hjælp og vejledning til dette, så de ikke er på helt bar bund, når de skal starte op.

På den måde undgår de de værste begynderfejl, og de ender måske heller ikke med at falde over et problem, som de kunne have undgået, hvis de lige havde fået lidt virksomhedsrådgivning forud.

Den slags hjælp er faktisk så uvurderlig, at man ikke kan forestille sig, hvordan man skulle have klaret sig uden, når man i fremtiden ser tilbage, hvordan man fik god vejledning.

Men der er også de situationer, hvor ens firma måske kuldsejler så meget, at man virkelig desperat har brug for at få noget hjælp, så man ikke risikerer at skulle dreje nøglen rundt og lukke ens virksomhed.

I det tilfælde ser man måske næsten hjælpen som en ren messias, som kommer ned for at hjælpe en, og man følger den blindt.

Det behøver man sådan set ikke at gøre.

Hav is i maven og lyt til din mavefornemmelse

Hvis vi starter med det første eksempel, så er det jo ikke fordi, at bare fordi man er i opstartsfasen, at man så er helt blank.

Nogle af de bedste forretningsdrivende har gennem tiden jo også gået egne vegne og troet på dem selv, at de kunne gøre tingene anderledes og bedre – og anderledes og bedre kan man sjældent få vejledning i, for så ville man måske blive bedre end dem, der vejleder en, og kunne de selv regne den slags ud, så brugte de da de råd.

Man skal lytte til erfaringen og tage notater, men man skal ikke stole på det blindt.

Hvis man er ved at være helt til hest med ens forretning, så er det ikke sikkert, at man kan få en redningsløsning til ens virksomhed fra rådgivning, og hvis man kun har det ene skud i bøssen til at lægge en strategi, der skal rette op på ens virksomhed, så skal man måske nøje overveje, om man har fat i de rette her.